Kabakları ortadan ikiye kesin ve uzun kısımlarına kare biçiminde çizikler atın. Üzerine çok az sıvıyağ dolaştırarak tuz ve karabiber serpiştirin.
Daha sonra ortasına sarımsak dişlerini yerleştin ve evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında hakimiyetli biçimde 30 dakika vakitle pişirin.
Tereyağı ve sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeyi ilave edip hafif pembeleştirdikten sonra soğuk su ve tuz ilave ederek kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Soğuduktan sonra maydanoz ve nane ilave ederek karıştırın.
Pişen kabaklar soğuyunca kare biçiminde kesilen kısımları kaşıkla çıkarın ve şehriyeli dolgu ile karıştırın.
Hazırladığınız dolguyu kabakların üstüne yayın ve üzerine nar ekşisi dolaştırarak servis edin.
Aydanca Yorum
Balkabağını değişik kullanmak için esin verecek bir tarif. Bu tarifte arpa şehriyenin yerine haşlanmış kuskus ve maş fasulyesi kullandım.
Tereyağını salata için uygun bulmadım ve zeytinyağında harmanladım. Satsumanın bütün mevsimi, lezzeti kabağa gerçekten çıta atlattı.
Üzerine de yenilebilir kadife çiçeği yaprağı serptim. Koşul değil ama mükemmel bir rahatlık hissi verdi.