Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,00
Waltham Balkabağı Salatası

Waltham Balkabağı Salatası

Waltham Balkabağı Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet waltham butternut balkabağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak 
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Tuz

Dolgu için

  • 1 kadeh arpa şehriye 
  • 1.5 su kadehi soğuk su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Taze maydanoz İnce doğranmış
  • Taze nane İnce doğranmış
  • Tuz

Waltham Balkabağı Salatası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ortadan ikiye kesin ve uzun kısımlarına kare biçiminde çizikler atın. Üzerine çok az sıvıyağ dolaştırarak tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Daha sonra ortasına sarımsak dişlerini yerleştin ve evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında hakimiyetli biçimde 30 dakika vakitle pişirin. 
  • Tereyağı ve sıvıyağı tavada ısıtın. Arpa şehriyeyi ilave edip hafif pembeleştirdikten sonra soğuk su ve tuz ilave ederek kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Soğuduktan sonra maydanoz ve nane ilave ederek karıştırın.
  • Pişen kabaklar soğuyunca kare biçiminde kesilen kısımları kaşıkla çıkarın ve şehriyeli dolgu ile karıştırın. 
  • Hazırladığınız dolguyu kabakların üstüne yayın ve üzerine nar ekşisi dolaştırarak servis edin. 

Aydanca Yorum

  • Balkabağını değişik kullanmak için esin verecek bir tarif. Bu tarifte arpa şehriyenin yerine haşlanmış kuskus ve maş fasulyesi kullandım.
  • Tereyağını salata için uygun bulmadım ve zeytinyağında harmanladım. Satsumanın bütün mevsimi, lezzeti kabağa gerçekten çıta atlattı.
  • Üzerine de yenilebilir kadife çiçeği yaprağı serptim. Koşul değil ama mükemmel bir rahatlık hissi verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın