Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Volcano Kek

Volcano Kek

Volcano Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram çikolata
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri 250 gr
  • 7 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 30 gr

Kalıbı yağlamak için:

  • 1/4 tatlı kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 10-15 adet böğürtlen isteğe göre

Volcano Kek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çikolatayı minik parçalar haline ayırın ve ince ince kesin.
  • Çikolata parçalarını sırça bir kabın içerisine alın. Yanına tereyağı da ilave edin.
  • Kaynar suyun olduğu bir tencereye çikolatalı sırça kabı koyun ve benmari usulü eritin.
  • Bir kabın içine yumurta ve pudra şekerini alarak mikser desteğiyle karıştırın.
  • Şeker eridikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edin ve spatula ile karıştırın.
  • Elenmiş unu, kek harcının içerisine azar azar ilave edin. Tüm malzemeleri aynılaşıncaya kadar karıştırın.
  • Isıya dayanıklı fırın kaplarını sufle kabı tereyağı ile yağlayın. Üzerine hafifçe un serpiştirin.
  • Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıplara dökerek evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıvı volcano keki, vanilyalı dondurma veya böğürtlen ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Volcano Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte çikolata parçaları yerine, damla çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Fırını kesinlikle evvelden ısıtın. Bu sayede kekleriniz denk derecede pişecektir.
  • Kek piştikten sonra hiç bilave ettirmeden servis edin ve fırında dinlendirmeyin. Bu sayede sıvılığını koruyabilirsiniz.
  • Böğürtlen yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz. Çikolatanın yanına kırmızı meyvelerin çok yakıştığını unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın