Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin.
Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin.
Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su kadehi su ve yarım su kadehi tozşekerle kaynatın. 2.5 kadeh suyu 3 kadeh şekerle kaynatın. 1.5 kadeh vişne suyunu kaynattığınız şuruba ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Şurubunu sürükleyip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Şerbetli yoğurt tatlısı tarifine buradan erişebilirsiniz.