Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,91
  • ALTIN
    %-2,89
  • BIST
    %1,15
Vişneli Yoğurt Tatlısı

Vişneli Yoğurt Tatlısı

Vişneli Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kahve fincanı eritilmiş yağ
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 6 yumurta
  • 1 su kadehi irmik
  • 2 su kadehi yoğurt
  • 1 su kadehi un
  • 6 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi

 Vişneli şurup için:

  • 250 gr vişne
  • 3.5 su kadehi su
  • 3.5 su kadehi toz şeker

Vişneli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. 
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin. 
  • Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su kadehi su ve yarım su kadehi tozşekerle kaynatın. 2.5 kadeh suyu 3 kadeh şekerle kaynatın. 1.5 kadeh vişne suyunu kaynattığınız şuruba ilave edip karıştırın. 
  • Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Şurubunu sürükleyip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Şerbetli yoğurt tatlısı tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın