Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Tel Kadayıf Tatlısı

Vişneli Tel Kadayıf Tatlısı

Vişneli Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 75 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı

Peynirli harç için

  • 300 gr lor peyniri
  • 100 gr künefe peyniri
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Şerbet için

  • 350 gr pudra şekeri
  • Yarım su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Vişneli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Künefe peynirini rendenin ince yanıyla rendeleyin. Lor peyniri, gül suyu ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Tatlının şerbeti için su ve pudra şekerini tencereye alıp karıştırın. Hafifçe koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Gül suyunu ilave edip karıştırın ve soğumaya vazgeçin. Fırını 150 derecede ısıtın. Kadayıfı büyük bir tepsinin içine alın. Telleri kırmadan yavaş hareketlerle birbirinden olabildiğince ayırmaya çalışın. Tereyağını eritip fındık yağıyla karıştırın. Yağı kadayıfın üzerine dolaştırıp yeniden yavaş hareketlerle harmanlayın. Kadayıfın üçte birini ayırıp içine yağlı kağıt konulmuş yuvarlak bir kalıbın içine yayın. Elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin. Kadayıfı sıcak fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Kalan kadayıfı yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yayın. Sıcak fırında kızarana kadar bekletin. Şekillendirdiğiniz kadayıfı servis tabağına alın. Üzerine şerbeti dolaştırın. Lor peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Vişne tanelerini üzerine serpin. Değişik kadayıfı lor peynirinin üzerine serpin. Bekletmeden servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın