Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,11
  • BIST
    %3,72
Vişneli Tavuk Göğsü

Vişneli Tavuk Göğsü

Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu kedi dili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 kase dondurulmuş ve çekirdeği ayıklanmış vişne
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 2,5 su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilya

Vişneli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kullanacağınız borcama kedi dillerinin her birini 3 parçaya ayrılıp serin.
  2. Üzerini azıcık sütle nemlendirin.
  3. Daha sonra kreması için krem şanti hariçinde tüm malzemeleri koyup pişirin.
  4. Piştikten 7-8 dk sonra toz şantiye döküp mikserle çırpın.
  5. Kremayı kırdığınız ve sütle nemlendirdiğiniz kedi dillerinin üzerine dökün ve soğumaya vazgeçin.
  6. Vişneleri bir tencereye alın ve üzerine şekeri dökün.
  7. Başka bir kapta nişasta ve suyu karıştırın.
  8. Altını yaktığınız vişnelerin üzerine yavaş yavaş dökerek karıştırın.
  9. Kaynamaya başladıktan sonra altını kaptın vanilya ilave edin.
  10. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremanın üstüne dökün.
  11. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  12. 1 gece dolapta bekletseniz daha iyi olur. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın