Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Tart

Vişneli Tart

Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 4-4, 5 su kadehi un
  • 500 gram çekirdekleri ayıklanmış vişne
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı su

Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Vişneleri bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin.
  2. Kaynamaya başlayınca su ve nişasta karışımını vişneye ilave edin 1-2 dk daha pişirip altını kapatın ve soğumaya vazgeçin.
  3. O sırada hamuru hazırlayın.
  4. Oda sıcaklığındaki tereyağ yoğurma kabına alın, ardından akışkan yağ ,yumurta, yoğurt ,toz şekeri ilave edip iyice karıştırın.
  5. Tereyağ iyice erimiş olucak daha sonra un ve vanilyayı ilave edip yoğurun.
  6. Hamurdan portakal büyüklüğünde parça alın ve bir oklava takviyeyi ile açın.
  7. Açılan hamuru tart kalbına yerleştirin.
  8. Hamurun üzerine vişne karışımını dökün daha sonra üstü için hamurları ince ince kesip üzerine koyun.
  9. Evvelden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  10. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın