Keki için tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser desteğiyle çırpın. Yumurtalar, kakao, un, kabartma tozu ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser desteğiyle çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına aktarın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya vazgeçin. Kreması için sütü bir sos tenceresine alıp ılındırın. Ilınan süte vanilya çubuğunun çıkardığınız taneleri ve toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar pişiltihap.
Yumurta, yumurta sarıları ve darı nişastasını bir kasede karıştırın. Sütlü karışımdan azıcık ilave ederek yumurtaları ılındırın ve tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiltihap. Kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Soğuyan kekinizi üç parçaya kesin. Aralarına krema yayıp saplarını çıkardığınız bütün vişneleri yerleştirin. En son kata benmari usulü erittiğiniz çikolatadan yayın. Vişne ile süsleyip servis yapın.