Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Parfe

Vişneli Parfe

Vişneli Parfe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 115 gr beyaz çikolata eritilmiş
  • 1 su kadehi vişne çekirdeksiz
  • 3 yemek kaşığı su
  • 10 kedi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 70 gr bitter çikolata eritilmiş
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş file badem

Vişneli Parfe Nasıl Yapılır?

Suyu bir kaseye alarak toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Kremayı mikserle çırpın. Beyaz çikolatayı ilave ederek karıştırın. Sütün yarısını ısıtıp kahve, şeker ve jelatini ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp birkaç dakika soğuttuktan sonra kremaya ilave edin. Vişneleri ilave ederek spatula ile usulca karıştırın. Baton kek kalıbına streç film yayın. Krema karışımını kalıba aktarın. Kedi dili bisküvileri kalan süte daldırıp kremanın üzerine dizin. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletin. Üzeri için krema ve pudra şekeri mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Parfeyi kalıptan çıkartarak servis tabağına yerleştirin. Çırptığınız kremayı üzerine sıvayın. Eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çizgiler biçiminde sıkın. Kavrulmuş file badem serpiştirerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın