Malzemeler
Dolgusu için
Üzeri için
Hamur için lüzumlu tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru mini cupcake kalıplarının içine yayın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Geniş bir kaseye labne peyniri ve süzme yoğurdu alıp mikserle çırpın. Şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, yumurta, vanilya ve vişne püresini ilave edin. Karışımı evvelden hazırlayıp soğuttuğunuz tabanların üzerine paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takribî 30 dakika pişirin. Cheesecake ’ler soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Vişne sosu için vişne, şeker ve suyu sos tenceresine alın. Orta ısıda kaynatmadan pişirin. Blender desteğiyle püre haline getirin. Mısır nişastasını soğuk suyla bir kasede karıştırın ve vişne püresine ilave edin. Koyulaşana kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Daha evvelden soğumuş olan cheesecake ’lerin üzerine paylaştırın. Soğuk servis yapın.
Püf noktası
Cheesecake pişerken fırının bir köşesinde içinde su dolu bir kase bulundurun ve fırının kapağını açmayın. Bu yöntem cheesecake ’in üzerinin çatlamaması içindir. Özellikle dünden hazırlayıp ertesi gün servis yaptığınız zaman çok daha iyi netice alabilirsiniz.