Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Milföy Tatlısı

Vişneli Milföy Tatlısı

Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
  • 1 su kadehi dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kadehi su

Vişneli Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Milföy hamurunu unlanmış tabanda merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin.
  • Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta su karışımını fırça ile sürün.
  • Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın