Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Vişneli Lokum Tatlısı

Vişneli Lokum Tatlısı

Vişneli Lokum Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişneli sos için:

  • 2 su kadehi vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 Türk kahvesi fincanı şeker

Tabanı için:

  • 2 su kadehi Hindistan cevizi

Son katı için:

  • 1.5 su kadehi süt
  • 2 poşet kremşanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Vişneli Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
  • Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak biçimde Hindistan cevizi serpin.
  • Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir katman halinde yayın ve soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ilınmış olan tatlının üzerine dolaştırıp her tarafına yayın. Yine soğumaya bırakın.
  • Kremşantiyi soğuk süt ile kolinin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün.
  • 1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, ufak kareler biçiminde dilimleyin.
  • Spatula takviyesiyle iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.
  • Dilerseniz, konuk ağırlarken sunabileceğiniz vişneli lokum tarifine göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın