Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 24.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Vişneli Lokum
Facebook
Twitter
Google+
6 Temmuz 2021
0
193
+
-
Vişneli Lokum
Vişneli Lokum Tarifi İçin malzemeler
800 gr toz şeker
160 gr pudra şekeri
120 gr mısır nişastası
30 gr mısır nişastası
1 tatlı kaşığı krem tartar
330 ml vişne suyu
375 ml su
170 ml su
Yarım limon
Vişneli Lokum Nasıl Yapılır?
375 ml suyu tencereye alın. 800 gr şekeri ilave edin.
Biraz karıştırıp limon suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
30 dakika kaynatıp koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
170 ml suyu başka bir tencereye doldurun. 330 ml vişne suyunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı krem tartarı ilave edin. 120 gr mısır nişastasını ilave edin.
30 dakika süresince hiç ara vermeden karıştırın. Mikserle çırpın.
Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırladığınız şerbeti usulca ve karıştırmaya devam ederek ilave edin. Mikserle çırpın.
Şerbeti tamamen ilave ettikten sonra 1 saat daha devamlı karıştırarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
Koyulaşan karışımı ocaktan alın. Yağlı kağıt serdiğiniz 20X20 cm boyutlarında kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürün. Lokum harcını tepsiye boşaltın. Oda ısısında 5 saat bekletin.
Üzerine değdiğinizde elinize yapışmıyorsa bekletme süresi bitirilmiş demektir. 160 gr pudra şekerini bir kaseye alın.
30 gr mısır nişastasını ilave edip iyice karıştırın. Karışımın bir kısmını elekle lokumun üzerine serpin.
Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpin. Lokumu yağlı kağıt desteğiyle pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın.
Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Kalan pudra şekerini üzerine bolca serpin.
Pizza kesme bıçağıyla istediğiniz genişlikte kesin. Tekerrür pudra şekere bulayın. Kapaklı bir kapta gizleyin.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Vişneli Lokum Tarifi: Vişneli Lokum Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Kedidili Bisküvili Çilekli Kup
Önceki Yazı
Narlı Ve Kremalı Pasta
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı