Malzemeler
– Hamuru
– 200 g Sana yağı
– 3 buçuk su bardağı un
– Yarım su bardağı şeker
– 2 adet yumurta
– 1 çay kaşığı tuz
– Harcı
– 2 su bardağı vişne
– 2 yemek kaşığı irmik
– Kıtırı
– 1 su bardağı un
– 1 su bardağı meyveli yulaf
– 1 su bardağı şeker
– 125 g Sana yağı
– 1 adet limonun kabuğu
– 1 tatlı kaşığı Tarçın
Yapılışı
Hamuru İçin: derin bir kâseye unu, yumuşamış Sana’yı, yumurtaları, şekeri ve tuzu koyup, yoğurunuz.
Hamuru, Sıvı Sana ile yağlanmış açılır kapanır kek kalıbına koyup, hamurun üzerini hafifçe düzeltiniz.
Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı irmiği serpiniz. İrmiğin üzerine vişneleri koyup, hamurun her tarafına yayınız.
Kıtırı İçin: derin bir kâsede Yumuşamış Sana’yı ve kalan tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurunuz.
Kıtırı iki elinizle ufalıyarak vişnelerin üzerine koyup, düzeltiniz.
Tartı önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip, dondurma veya krema ile servis ediniz. Afiyet olsun.