4 adet yumurta
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi süt
1 su kadehi ayçiçek yağı
3 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
25 adet vişne taneleri
¼ su kadehi vişne suyu
1 avuç ceviz içi
150 gr. tereyağı
1,5 su kadehi un
3 yemek kaşığı toz şeker
Un, toz şeker ve tereyağını ufalayıcının içerisine alın.
Çok hamur kıvamı almayacak, kum kıvamında olacak biçimde kısa kısa çekin.
Hazır olan crumble hamurunu bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında soğutun.
Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın.
Ardından bir tur çırpın ve üzerine toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
Üzerine ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırptığınız karışıma ilave edin.
Kilitli fırın kabınızın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın.
Hazırladığınız kek harcını kalıbınıza dökün.
Üzerine mat vişnelerden süzdüğünüz sudan parça parça dökün ve tahta bir çubuk takviyesiyle hafif karıştırın.
Kek harcınızın üzerine vişne tanelerini dizin.
Hazırlayıp dolapta beklettiğiniz crumble hamurunu kekin üzerine serpiştirin ve ince doğradığınız cevizi ilave edip 180 derecede evvelden ısıttığımız fırında 45 – 50 dakika pişirin.