Karıştırma kabımıza 3 adet yumurta kırıyoruz ve üzerine 1. 5 su kadehi şekeri ilave ediyoruz .
Mikserle yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
Unutmuyoruz ki şeker ve yumurtayı ne kadar uzun vakit çırparsak o kadar hoş kabarır.
Çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine süt, yoğurt, akışkan yağımızı ilave ediyoruz ve tekerrür mikserle karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek kek harcımıza ilave ederek mikser ile düşük devirde karıştırıyoruz.
Kullanacağımız kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp buzlukta, derin dondurucuda 5 dk belirtiyoruz.
Buzluktan çıkardığımız kek kalıbımıza kek hamurunun yarısını döküyoruz ve üzerine kullanacağımız vişnelerin yarısını serpiştiriyoruz ve aynı operasyonu bitter çikolata içinde yapıyoruz .
Elimiz ile kırdığımız bitter çikolatanında yarısını serpiştirdikten sonra kalan kek hamurumuzu kek kalıbımıza ilave ediyoruz.
Tekerrür üzerine kalan vişne ve bitter çikolataları serptikten sonra evvelden ısıtılmış alt üst olarak 160 derece de 50 dk pişiriyoruz.