Öncelikle vişneli karaorman pastası keki için yumurtaları derin bir kaseye alın. Toz şekeri ilave edin ve mikserle köpürene kadar çırpın.
Sırasıyla değişik malzemeleri ilave edip çırpın. Kek karışımını 20 cm ’lik üç ayrı kalıba denk ölçüde paylaştırın.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takribî 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kremayı, kremşantiyi ve pudra şekerini derin bir kasede katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabına alın.
Kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın ve kabaran kısımlarını keserek düzleştirin. Birinci katı servis tabağına yerleştirin.
Vişne suyu ile tabanı nemlendirip krema ile kaplayın ve vişne tanelerini dizin. Üzerlerine azıcık daha krema sıkın ve vişne suyu ile nemlendirilmiş değişik kek tabanını üzerine yerleştirin.
Aynı biçimde krema sıkıp vişne tanelerini dizin. Tekerrür az krema sıkın ve son katı üzerine yerleştirin.
En üste krema sıkıp, vişne, yaban mersini, kumkuat, ahududu, böğürtlen taneleri ve çikolata rendesi ile süsleyin.
Hazırladığınız vişneli karaorman pastasını buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.