Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Kakaolu Dondurulmuş Pasta

Vişneli Kakaolu Dondurulmuş Pasta

Vişneli Kakaolu Dondurulmuş Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1 su kadehi fındık Badem veya ceviz de olur
  • 6 adet yumuşak Kudüs hurması

Ham vegan krema için

  • 2 su kadehi ham kaju fıstığı 5-6 saat suda bekletilmiş ve süzdürülmüş
  • 1-2 saat kaynar suda da bekletebilirsiniz
  • 1/3 su kadehi Hindistan cevizi sütü
  • 1/3 su kadehi bal veya agave şurubu
  • 2 su kadehi vişne Çekirdekleri çıkarılmış

Vişneli kakaolu dondurulmuş pastayı süslemek için

  • 2-3 yemek kaşığı çiğ kakao parçacığı

Vişneli Kakaolu Dondurulmuş Pasta Nasıl Yapılır?

Vişneli kakaolu dondurulmuş pasta tarifi için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.

  • Donduktan sonra pastanın kalıptan kolay çıkması için kalıbın tabanını ve kenarlarını 1-2 cm geçecek biçimde yağlı kağıt ile kaplayın. 
  • Tabanı için lüzumlu olan malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar ezilip fındıklar hafif parçacıklı kalıncaya dek karıştırın. Parmaklarınızla bastırarak, kek kalıbına denk biçimde yayın. 
  • Krema malzemelerini pürüzsüz olana dek blender ’dan geçirip tabanın üzerine dökün ve kakao parçacıkları serpiştirin. Bez serili tezgaha kalıbı hafifçe vurdurarak, üstünün düzleşmesini sağlayın. Üstünü kapayın ve tamamıyla dondurun. Servis etmeden 15-20 dakika evvel kalıptan çıkarın. Hazırladığınız vişneli kakaolu dondurulmuş pastayı dilimleyerek servis yapın.

Bu tarif için kare kek kalıbı veya fırın kabı 20 cm kullandım.

Vişneli pasta tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın