Vişneleri arınıp tencereye alın. Üzerine şeker ilave ederek 1 saat bekletin. Su ve vanilyayı ilave edip orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzdürün ve soğumaya vazgeçin. Toz jelatinden 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını vişne suyunun üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatıp kaselere paylaştırın. Soğumaya vazgeçin. Ayırdığınız jelatini 3 yemek kaşığı soğuk suyun üzerine serpiştirip 5 dakika bekletin. Kremayı ısıtıp katılaşan jelatini içine ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya vazgeçin. Hafif katılaşmaya başlayan jölenin üzerine çay kaşığı ile krema damlatın ve tahta şiş ile dalgalar yapın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra servis yapın.