Merhaba kıymetli takipçilerimiz, yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan vişneyi, eminim fakat hamarat bayanlar, yazın ayıklayıp buzluklarında muhafaza etmeye başladı bile. Yalnızca pastalarda yok, tatlı tarifleri ve komposto tarifleri ‘lerinde de epeyce artı kullanılan bir meyve olan vişne ile bugün nefis bir pasta hazırlayacağız. Pasta tariflerimizin görümüne ayrı bir güzellik katan beyaz krem şanti üzerinde kırmızı vişnelerin görüntüsü epeyce iştah açıcı. Yapım aşamalı Vişneli İrmik Pastası tarifimizi hazırladığımız görseller doğruca kolayca yapabilirsiniz sıhhat olsun…
Zorunlu malzemeler
Yarım kakaolu kek
Yarım nehir bardağı portakal reçeli
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Şanti için araç gereç
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Üzeri için araç gereç
1 su bardağı vişne
Pastayı servis edeceğiniz tabağın ortasına pasta çemberini koyun. Yarım kakaolu pasta kekini pasta çemberinin içine oturtun. Kakaolu kekin üzerine portakal reçelini döküp, kaşıkla yayın. Bir tencerenin içine süt, irmik, toz şeker, vanilya, nişastayı dökün ve karıştırarak pişirin. Pişen kremayı sıcak sıcak kakaolu kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Bu sırada krem şantiyi yapmaya başlayın. Bir kabın içine toz şantiyi ve bir su bardağı sütü koyun ve mikserle ayrıntılarıyla çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine krem şantiyi dökün ve yayınlama. Üzerine bir su bardağı vişneyi dizerek süsleyin. Dilerseniz pastanın bütün ortasına taze nane yaprağından çiçek yaprak süsleyebilirsiniz. Sıhhat olsun…