Hamuru için
İç harcı için
Üzeri için
Hamuru için, un, bir tutam kadar tuz ve tereyağını robottan geçirin. Pudra şekerini ilave edip karıştırın. Yumurta sarısını ve suyu ayrı kasede karıştırıp unlu karışımın içine ilave edin. Tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. İki denk bezeye ayırıp tekerrür yoğurun ve bezelerin üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen bezeleri unlanmış bir tezgah üzerine alın. Bir merdane desteğiyle açın. Bezelerden bir tanesini hafif yağladığınız tart kalıbının tabanına yerleştirin. Öteki bezeyi de bir yağlı kağıt üzerine alarak yarım saat daha buzdolabında dinlendirin. İç harcı için, çekirdeklerini çıkarttığınız vişneler, şeker ve badem esansını bir tencereye alın. Bir kasede karıştırdığınız nişasta ve vişne suyunu ilave edin. Sos koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Ilınan harcı tart kalıbının üzerine yayın. Üzerine kocaman doğradığınız tereyağını ilave edin. Öteki bezeyi de bir merdane desteğiyle açıp biçimli bir kalıp desteğiyle parçalar kesin ve harcın üzerine kapatın. Ayrı bir kasede çırptığınız yumurta sarıları ve sütü bir fırça desteğiyle hamurun üzerine sürün. File badem serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.