2 çorba kaşığı nişasta (Yarım su bardağı su ile açın)
Yarım su bardağı su
1, 5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tenceremize sütümüzü alıyoruz.
Un, nişasta, yumurta ve şekerimizi karıştırıp ocağa alıp altını açıyoruz.
Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyamızı da ekleyip ocağın altını kısıyoruz.
Pürüzsüz bir kıvam için blender dan geçiriyoruz.
Soğuması için üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyoruz.
Ayrı bir kapta kremamızı mikser yardımı ile katılaşıncaya kadar çırpıyoruz. Soğuyan muhallebimize ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
Sos tenceremize vişnemizi ve iki kaşık şekerimizi ekliyoruz.
Bir kenarda yarım bardak su ile açtığımız nişastamızı vişnemizin içine katıyoruz.
Yarım su bardağı daha ekleyerek vişnemizi kaynatıyoruz.
Pişen vişnelerimizi rondodan geçirip soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Karamel şerbeti için sos tenceremize şekeri koyup karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Rengi dönen şekerlerin üzerine suyumuzu ilave ediyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
1 paket krem şantimizi de hazırlayıp dolaba bırakıyoruz.