Malzemeler
Üzeri için
Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ilave edin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine dolaştırın. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema, kaymak veya labne ile beraber servis yapın. Ya da vişne tanelerini ilave etmeden evvel ekmeğin üzerine sürerek servis edin. Afiyet olsun.