Hamuru için
Dolgusu için
Kızartmak için
Üzeri için
Un ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ufalayarak iyice yoğurun. Kefir ve yumurta sarısını bir kapta çırpın ve una ilave ederek karıştırın. Hamuru streç filme sararak 1 saat buzdolabında bekletin. Vişne, su, şeker, vanilya ve yiyecek boyasını sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynayınca un ilave edip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya vazgeçin. Hamuru unlanmış tabanda merdane ile açın. 15 cm çapında yuvarlak bir kalıp ile hamuru parçalara kesin. Vişneli karışımı içlerine paylaştırın. Çırpılmış yumurtayı hamurun kenarlarına sürerek yarım ay biçiminde kapatın ve açılmaması için çatalla kenarlarına bastırın. Hamurları dargın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurun. Çöreklerin üzerine çizgiler biçiminde sıkın. 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.