Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Çörek

Vişneli Çörek

Vişneli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su kadehi un
  • 1 tutam tuz
  • 90 gr soğuk tereyağı
  • 1/3 su kadehi kefir
  • 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 500 gr vişne
  • 1.5 çay kadehi su
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • Kırmızı yiyecek boyası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 80 gr beyaz çikolata

Vişneli Çörek Nasıl Yapılır?

Un ve tuzu geniş bir kapta harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ufalayarak iyice yoğurun. Kefir ve yumurta sarısını bir kapta çırpın ve una ilave ederek karıştırın. Hamuru streç filme sararak 1 saat buzdolabında bekletin. Vişne, su, şeker, vanilya ve yiyecek boyasını sos tenceresine alıp orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynayınca un ilave edip karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya vazgeçin. Hamuru unlanmış tabanda merdane ile açın. 15 cm çapında yuvarlak bir kalıp ile hamuru parçalara kesin. Vişneli karışımı içlerine paylaştırın. Çırpılmış yumurtayı hamurun kenarlarına sürerek yarım ay biçiminde kapatın ve açılmaması için çatalla kenarlarına bastırın. Hamurları dargın yağda önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve kağıt havlu üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurun. Çöreklerin üzerine çizgiler biçiminde sıkın. 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın