Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpalım.
Kenarda erittiğimiz ve sıcak olan tereyağının altını kapatalım ve hala sıcakken çikolataları ekleyip karıştıralım.
Çikolataların erimesini sağlayalım. Çikolata eriyince bu karışımı, kek karışımına ekleyelim vanilya da ekleyip karışana kadar çırpalım.
Daha sonra kakao ve unu ekleyip karışıncaya kadar çırpalım (Burada ben iki renkli muffinlerde elde etmek istedim ve kakao çikolata eklemeden karışımı iki farklı kaba ayırıp o şekilde devam ettim) muffin kağıtlarını koyduğumuz muffin kalıbımıza karışımı pay edelim.
Üzerine dondurulmuş vişne ve çikolata parçaları serpiştirelim. 180 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Sosu için sos malzemelerini bir tencereye alıp pişirelim. Ben püre olarak kullanmak istedim muffinlerimin içi nemli vişne sosu ile dolsun diye. Siz tane tane olarakta yapabilirsiniz.
Sos iyice kaynayıp suyunu çekince blendrdan geçirelim ve pişen kekleri dinlenmeye alalım iyice dinlendince sosumuz da oda ısısına gelince temiz bir şırınga yardımıyla sosu keklerimizin içine verelim. İçi boll soslu çikolatalı ve vişneli muffinlerimiz hazır. Afiyet olsun 😋