Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vişneli Çikolatalı Cheesecake

Vişneli Çikolatalı Cheesecake

Vişneli Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 300 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı vişne
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su (toplam 2 su bardağı su olacak)
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( 1 su bardağı suda açılmış)
  • 1 paket vanilya

Vişneli Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tatlımızın tabanı için bisküvileri robottan geçirerek derince bir kaba alalım.
  2. Erittiğimiz tereyağı ve kakao ve sütü ekleyerek güzelce karıştıralım.
  3. 28 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanını ve çevresini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  4. Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltarak kaşık yardımı ile üzerine bastıralım ve kalıbın tabanına eşit şekilde yayalım.
  5. Kelepçeli kalıbı buzdolabına yerleştirelim.
  6. Kreması için;Yumurta ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaba alarak çırpalım.
  7. Kaynamakta olan suyun üzerine kabfımızı yerleştirerek şekerler tamamen eriyip karışım köpük köpük oluncaya kadar çırparak pişirelim.
  8. Daha sonra yumurtalı karışımı tencereye alalım. Krema, vanilya, mısır nişastası, labne, kakao, vanilya ve sütü tencereye ekleyelim.
  9. Ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
  10. Hazırladığımız kremayı kelepçeli kalaba dökelim ve üzerini düzeltelim.
  11. Cheesecakemizin üzeri kuruyup çatlamasın diye streç film ile kapatalım ve öylece soğumaya bırakalım.
  12. Vişne sosu için;.
  13. Vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim.
  14. Nişastayı 1 su bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ilave edelim.
  15. Vanilya yı da ekleyelim.
  16. Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  17. Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
  18. Eğer vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın