Vişneli Cheesecake (Çatlamayan Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
1 kase fındık
125 gram eritilmiş̧ tereyağ
800 gram labne peynir
200 ml sıvı krema(1 paket)
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 su bardağı dondurulmuş vişne çekirdeksiz
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cheesecake (Çatlamayan Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
Öncelikle tüm malzemelerimizi odasında olmalı ilk olarak labneyi bir süzgece koyup eğimli bırakıp suyunu süzdürün.
Burçak bisküvi ve fındık ’ları rondodan geçirin.
Eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırın.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin kalıbın dışına alüminyum folyo ile güzelce kaplayın.
Kalıba bisküvili harcı yapıp kaşıkla veya geniş bir bardak iyice bastırın ve iç harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyun.
Süzülmüş peyniri çırpma kabına alın ve tozşeker ekleyin. El çırpmasıyla şeker eriyene dek çırpın.
Nişastayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. (mikser kullanmak yok )👈🏻
Kremayı ekleyin yumurtaları teker teker ekleyip çok hafif karıştırarak yumurtaları harca güzelce yedirin.
En son vanilyayı ekleyin.
Buzlukdan çıkarttığımız tabana hazırladığımız kalıba döküp tezgaha birkaç kez vurarak ve içinde kürdan gezdirerek içindeki hava kabarcıkların.
Çıkmasını sağlayın bir borcuma kaynar su doldurup fırının en alt rafına koyun.
150° önceden ısınmış fırının orta rafın alt tarafına çiz keki koyup 60 dakika pişirin salladığınızda kenarları sabit ortası hafif oynuyorsa pişmiştir. 👌
Çatlamaması için fırından hemen çıkar mayın fırının kapağını hafif aralık bırakarak 1 saat bekleyin.
Sonra çıkartın 👈🏻ve oda ısısını da iyice soğuduktan sonra buzdolabına alın ve bir gece bekletin çiz kek bekledikce güzelleşir.
Sosun hazırlanışı.Vişneleri bir tencereye alın şekerleri ekleyin.
Kaynamaya bırakın kaynayınca içerisine su ile karıştırılan nişastayı ekleyin kıvam alana kadar pişirin
Soğuyunca kekin üzerine döküp ve 1 saat dolapta dinlendirin sonrasında servis edebilirsiniz afiyet olsun.