Öncelikle tereyağını eritelim. Bisküvileri ve fındığı toz haline getirelim.
Orta boy çemberimizin altına 2 3 kat aliminyum folyoyla kenarları büzerek taban oluşturalım.
Bisküvilerin içine tereyağını katip karıştıralım.
Harcı dökelim kalıbın içine ve kadeh altıyla düzleştirelim dolapta dinlendirelim. Suyu süzülmüş labne ve toz şekeri çırpma teliyle çırpalım. Mikser kullanmak yok.
Ardından kremayı da ilave edip yumurtaları tek tek ilave edip yedirelim.
Ardından vanilyamızı da ilave edip iyice karıştıralım. Isınmış 180 derecelik fırında 35 40 dk pişerim. Ben kendi fırınıma göre ayarlıyorum ayarı her fırında değişiyor.
Altına bir kaseye ısıya dayalı şu katip iç kısma koyalım ki çatlama olmasın.
Sos için tam malzemeleri sos kabına alıp kısık ateşte pişirelim. Cheesecakek pişince hemen çıkarmayalım.
15- 20 dk kapağı haff sarih biçimde kalsın.
Sosumuz ve kekimiz soğuyunca üzerine sosu döküp bir gece buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.