260 gram çikolata Ben 80 gramını bitter kullanıp gerisini nutelladan kullandım 3 yemek kaşığı kadar
125 gram tereyağı
Yarım su kadehinden 1 parmak fazla toz şeker
3 adet yumurta
1 su kadehi un
Yarım çay kaşığı tuz
Vişne
Vişneli Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir tavaya alarak tamamen eriyene kadar karıştırın. kaynamasın.
Ocağın altını kapatıp çikolataları ilave edin ve tereyağının sıcaklığıyla eriyene kadar karıştırın. Tamamen eriyince bir kenarda bekletin.
Uygun bir kaba yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
Daha sonra içerisine tereyağı ile çikolata karışımı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Mikser ile çırparsanız tamamen karışır karışmaz vazgeçin çırpmayı. spatula ile karıştırmak daha iyi olur.
Sonra unu eleyerek ilave edip üzerine tuzu ilave edin ve spatula desteği ile çok söndürmeden alttan üste karıştırın.
Unun tamamen karıştığından emin olun dibinde kalabiliyor dikkat. 20×20 miktarlarda borcamı az bir tereyağı ile yağlayıp yağlı kağıdı düzenleyerek yerleştirin.
Kek karışımını boşaltıp üzerine çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri ilave edin. vişneler dondurulmuşsa tamamen çözüldükten sonra suyunu süzdürüp o biçimde ilave edin.
Evvelden ısıtılmış 170° fırında alt üst ayarlı 30-35 dk hakimiyetli pişirin. 25 dk dan sonra hakimiyet edin kürdan veya bıçak daldırdığınızda kek çıkması gerekiyor fakat sulu olarak değil sürülebilir çikolata kıvamında:.
Fırından aldıktan sonra yarım saat dinlendirip harcayabilirsiniz.