Öncelikle tereyağımızı eritelim ve ocaktan alalım.
Çikolataları içine ilave edelim ve iyice karıştırarak eritelim.
Yumurtaları çırpma kabına alalım ve mikserin yüksek devrinde kısa bir zaman çırptıktan sonra şekerimize ilave edelim, 5-10 dakika beyazlaşana kadar çırpalım. Bu harekâtı yaparken çay kaşığının ucuyla tuzumuzu ilave edelim.
Daha sonra ilk sıcaklığı çıkmış olan çikolata tereyağı karışımını da, yumurtalı karışıma usulca ekleyelim ve tamamen karışana kadar çırpalım.
Son olarak; unu ekleyelim, vanilyamızı koyalım ve karışana kadar çok kısa bir zaman daha çırpalım ve mikseri kapatalım.
Minik minik parçalara haline getirdiğimiz cevizi ekleyelim ve tahta kaşık takviyeyi ile karışımımızın havasını kaçırmadan kibarca karıştıralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına çok büyük kullanmanızı nasihat etmiyorum brownie hamurunu dökelim ve üzerine vişneleri bastırmadan dizelim ve ceviz serpelim. Vişneleri dondurucudan kullanırsanız, çözdürüp, suyunu süzdürerek kullanınız.
Evvelden 165 dereceye ısınmış fırında takribî 40 dakika pişirin. Üzeri çatlayana kadar desek yeridir. :