Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %0,92
Vişneli Brovni – En tatlı Armağanlar

Vişneli Brovni – En tatlı Armağanlar

Faalliklerin biri bitip öbürü başlıyor ve ben çoğunu kaçırıyorum artık. Zati aralıksız ziyaretime gelen dostlarım yazdan beri sitemi çok fazla güncelleyemediğimi öğreniyorlar. Bildiğiniz gibi yaz içerisinde bir rahatsızlık geçirmiş ve mutfaktan uzak kalmıştım. Şimdi çok ender yaptığım kek-kurabiye stili şeylerin haricinde yalnızca yemek yapmak için giriyorum mutfağa. O da haftada 1-2 gün ve yaptığım yemekler de her zaman burada yayımlayacağım cinsten olmuyor. Bir vakit daha sanırım böyle gidecek. En geç şubatın ortasında 4 aylık bir izne çıkacağım, gerçi o zaman azıcık daha “ağır :” olacağım ve yeniden mutfakla pek ilgilenemeyeceğim ama blogumu kapatmayı, tamamen vazgeçmeyi istemiyorum. Bazen kolayda olsa yaptığım şeyleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim inşallah.

Şimdi zamanı gelen faallik “En tatlı armağanlar”, öğreniyorsunuz bu faallik dalgası Ayşe tarafından başlatıldı ve çok hoş bir biçimde devam ediyor. Bu sanırım 4. faallik ben ancak tutabiliyorum. Konut sahibi ise yaptıkları ve resimleri ile hepimizi kendisine hayran vazgeçen sevgili Burçin. Ben ona basitlikler dileyerek reelinde bu faallik için hazırlamadığım ama sonradan “neden olmasın” diye düşünüp azıcık süsleyerek fotoğrafladığım brovniler. Tarif Oktay ustaya ait, içi ıslak hoş bir brovni ama ne yazık ki hala Eti bu işi benden daha iyi yapıyor.

Vişneli Brovni
Malzemeler:

  • 180gr bitter çikolata
  • 1 su b.toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 kase vişne ben dondurulmuş vişnelerimden çok az kullandım ama daha fazla kullansam daha hoş olacakmış, bence vişne reçelinin tanelerini de kullanabilirsiniz ama o zaman şeker ölçüsüne dikkat etmeyi unutmayın

Hazırlanması:

  • Bitter çikolatayı ve tereyağını bir kaseye doğrayın, beraber microdalga fırında veya benmari usulü eritin.
  • Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya ve kahveyi de ilave edip çırpın.
  • Erimiş olan tereyağı ve çikolatayı da ilave edip çırpın.
  • Unu da ilave edip karıştırın. Tarifte takribî 5 tepeleme yemek kaşığı diyordu ama bana 4 tepeleme yemek kaşığı yeterli geldi, siz kıvamına göre ayarlarsınız
  • En son vişneden üzeri için azıcık ayırıp değişiklerini hamura ilave edip karıştırın.
  • Fırın kabına boşaltıp ben 22 cm.lik kelepçeli kalıp kullandım ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin. 165 derecede üzeri kuruyup içi yumuşak kalacak biçimde pişirintakribî 25 dk..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın