Vişneli Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Kek için
- 180 gr yumuşak tereyağı
- 200 gr toz şeker
- 4 yumurta
- 180 gr kek unu
- 85 gr toz badem
- 100 ml süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
Kreması için
- 450 ml süt
- 60 gr beyaz çikolata
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kadehi toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 koli vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su kadehi çekirdeksiz vişne
Üzeri için
- 40 gr beyaz çikolata
- 10~12 saplı vişne
- Kocaman kıyılmış fıstık
Vişneli Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, toz badem, kabartma tozu, rendelenmiş çikolata ve sütü ilave edip karıştırın.
- Karışımı kelepçeli kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında takribî 50 dakika pişirin. Izgara teli üzerine ters çevirerek soğumaya vazgeçin.
- Süt, un, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişastayı tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ufak parçalara parçalamış beyaz çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
- Mikserle çırparak soğutun ve 3-4 yemek kaşığı kadar ayırıp kalan kremaya çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
- Keki enlemesine ortadan ikiye kesip vişneleri ve kremayı arasına yayın. Kekin üzerine ayırdığınız kremayı yayın.
- 40 gr beyaz çikolatayı benmari usulü eritip saplı vişneleri yarısına kadar çikolataya daldırın ve yağlı kağıt üzerinde donmaya vazgeçin. Vişneleri kekin üzerine yerleştirip fıstık serpiştirerek servis yapın.
Kendi elinizle hazırlayabileceğiniz pratik beyaz çikolatalı pasta tarifini de deneyin.
Vişne
Vişne, tadı kiraza benzeyen daha ekşimsi bir yaz meyvesidir. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlar. Ülkemizde iki cinsi yetişir. Kütahya vişnesi, uzun saplı, kocaman boylu, ucu hafif sivrice, koyu kırmızı, ince kabuklu, ekşi ve kırmızı etlidir. Macar vişnesi ise kısa saplı, ince, koyu kırmızı renkli, kalınca kabuklu, ekşi ve kırmızı etli meyvelidir. Vişne meyve olarak yenilebildiği gibi, meyve suyu, şurup, reçel, marmelat, komposto, likör imalinde de kullanılır, hamur işlerinde, tatlılar da seçim edilir. Ayrıca kurutularak da yenilebilir. Vasati 100 gr taze vişnede 58 kalori, 14.3 gr karbonhidrat vardır. Şeker oranı kiraza göre düşük olduğundan daha az kalori kapsar. Bedeni ve mideyi güçlendirici özelliği vardır. Ateşi düşürür, mikrop öldürücü tesir yapar. Uyku kumpassızlığına ve öksürüğe iyi geldiği de öğreniliyor.