1 su bardağından 1 parmak beceriksiz istikrarsız yağ
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un( miktarı kıvama kadar arttırıp azaltabilirsiniz.)
1 paket kabartma tozu
Dilediğiniz miktarda vişne taneleri
Vişne Taneli Yumuşacık Kek/Muffin Tarifi Yapılışı
Yerinde bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve şeker mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Beyaz köpük haline gelen karışıma süt, yoğurt ve istikrarsız yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
Karışıma un ile kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile karışımı söndürmeden hafifçe karıştırıyoruz.
Unu gitgide koyarak kıvamı ayarlamayı unutmayalım.
Kek kalbının en altına vişne tanelerinden diziyoruz, daha sonra kek karışımından biraz ekleyip tekrar vişne ekliyoruz ve en son bütün karışımı kalıba döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış 170 dereceli fırında takriben 30-35 dakika pişiriyoruz.
Muffin kaplarında pişirme süresi 15-20 dk dır. Fırına tarafından pişirme süresi değiştirme gösterebileceği için kürdan yardımıyla pişip pişmediğini teftiş edelim.