Sos için derin bir tencere içine 2 su kadehi vişne suyunu dökün. Ardından 1 koli vanilyalı pudingi ilave edip koyulaşana kadar orta ısılı ateşte pişirin.
Silikon kek kalıbınızın içini nemlendirip, suyunu süzün. Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir zaman donmasını sağlayın.
İrmikli kısmı için derin bir tencereye 2.5 su kadehi süt dökün. Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 koli vanilya ve 1 çay kadehi Hindistan ceviz ilave edip, karıştırın. Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
Kakaolu kat için ayrı bir tencereye 2 su kadehi süt dökün. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
Hazırladığınız tatlıyı oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında 5-6 saat soğumaya vazgeçin. Geniş bir tabağa kalıbı ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.