Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %3,72
Vişne Soslu Sütlü Tatlı

Vişne Soslu Sütlü Tatlı

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Vişne sos için:

  • 2 su kadehi vişne suyu
  • 1 koli vanilyalı puding

Beyaz kat için:

  • 2.5 su kadehi süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 çay kadehi Hindistan cevizi

Kakaolu kat için:

  • 2 su kadehi süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 parça bitter çikolata

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sos için derin bir tencere içine 2 su kadehi vişne suyunu dökün. Ardından 1 koli vanilyalı pudingi ilave edip koyulaşana kadar orta ısılı ateşte pişirin.
  • Silikon kek kalıbınızın içini nemlendirip, suyunu süzün. Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir zaman donmasını sağlayın.
  • İrmikli kısmı için derin bir tencereye 2.5 su kadehi süt dökün. Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 koli vanilya ve 1 çay kadehi Hindistan ceviz ilave edip, karıştırın. Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
  • Kakaolu kat için ayrı bir tencereye 2 su kadehi süt dökün. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
  • Hazırladığınız tatlıyı oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında 5-6 saat soğumaya vazgeçin. Geniş bir tabağa kalıbı ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın