Yarım çay kadehi doğranmış ham badem Koymasanızda olur
1 koli çikolatalı puding
Üzerindeki miktardan yarım kadeh yetersiz süt Benim kullandığım kolide 3.5 kadeh süt yazıyordu 3 kadeh kullandım
1 su kadehi ayıklanmış vişne
1 su kadehi su
3 silme yemek kaşığı nişasta
Yarım su kadehi toz şeker
Vişne Soslu Pudingli Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurtaları ve toz şekeri mikser takviyesiyle krema haline getirene kadar çırpın. Süt ve akışkan yağı ilave ettikten sonra çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kabartma tozu, badem ve vanilya ilave edin. Malzemeleri karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını yağlayın. Kek harcını içine aktarın. Kalıbınızı bir kaç kere tezgaha vurun içindeki kabarcıklar gitsin denk bir biçimde kabarsın diye bu biçimde yapıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterebilir hakimiyetli pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra 1 kadeh süt ile kekimizi nemlendiriyoruz.
Puding karışımını uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerinde yazan kadeh miktarından yarım kadeh yetersiz süt ile pişiriyoruz. Sıcak biçimde kekimizin üzerine döküyoruz.
Vişne sos.
Uygun bir sos tenceresine tüm malzemeleri alıp evvel içinde topak kalmayacak biçimde karıştırıp ocağın altını yakıyoruz. Kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra blederdan geçiyoruz.
Son olarak pastamızın üzerine dökmeden evvel pudingimizin üstünün kabuk bağlamış olması gerekiyor. Şayet kabuk bağlamışsa sosumuzu da döküyoruz. Dolapta 3-4 saat dinledikten sonra servis edebilirsiniz.