Panna cotta için süt, toz jelatin, toz şeker, krema ve bir tutam kadar tuzu bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak jelatin ve şeker eriyinceye kadar pişiltihap. Vanilya esansını ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
Vişne sosu için dondurulmuş vişne, limon syat, toz şeker ve bir tutam kadar tuzu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişiltihap. Mısır ununu küçük bir kaseye alın. Bir yemek kaşığı kadar su ilave edip karıştırın ve vişnelerin üzerine ekleyin. Vanilya esansını da ilave edip sos kıvam alıncaya kadar kaynatın.
Panna cottalarınızı bir servis tabağına ters çevirin. Üzerlerine vişne sosundan gezdirerek soğuk servis yapın.