Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Vişne Soslu Güllaç Tatlısı

Vişne Soslu Güllaç Tatlısı

Malzemeler

  • 500 gr vişne
  • 1 kase ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 1 paket güllaç
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 lt süt

Yapılışı

Öncelikle bir tencerenin içerisine süt ve şekerimizi koyarak sütü ısıtıyoruz. Sütü kaynatmanıza gerek yok, güllaçlarımızı ıslatmak için kullanacağız.

Öncelikle bir yaprak güllacı bir makas yardımıyla ikiye bölelim. Tepsimizin içerisine bir kaç kepçe ısıttığımız sütlü şekerli karışımdan dökerek  güllaçlarımızı ıslatalım. İyice ıslattığımız güllaçlarımızın içerisine bir yemek kaşığı vişne koyarak sigara böreği gibi saralım. Hazırladığımız vişneli güllaçlarımızı 2 saat kadar bekletelim.

Daha sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın