Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya ilave edilir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak tencere ocağa alınır.
Kıvam alıncaya kadar kesintisiz karıştırıp pişirilir. Kıvam alıp fokurdamaya başladığında ocağı kısarak tereyağı ve çikolata ilave edilir. Eriyene kadar kesintisiz karıştırıp muhallebi ocaktan alınır.
Üzerine labne peyniri ilave edip 5 dakika kadar blenderla çırpılır. Muhallebiyi servis edeceğimiz kuplara üzerinde boşluk kalacak biçimde paylaştırılır.
Vişne sosu için tencereye nişasta ve suyu ilave edip çırparak nişasta açılır. Üzerine vişne, toz şeker ve limon suyunu ilave edip ocağa alarak kesintisiz karıştırıp pişirilir.
Kaynayıp kıvam alınca tereyağını ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp sos ocaktan alınır. Tereyağı ve limon suyunu sosun parlak görünmesi için ekledik.
Pişen vişne sosu kuplardaki muhallebinin üzerine paylaştırılır. Tatlımız oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırıp 1-2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yenir.