1 tatlı adalȩığı margarin Tepsiyi yağlamak için
2 su bardağı
Hindistan cevizi rendesi
Sosu için
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 yemek adalȩığı toz şeker
4 yemek adalȩığı nişasta
Ayrıca
1 su bardağı Hindistan cevizi
Vişne Pelteli Muhallebi Nreel Yapılır?
Sütü, şekeri ve unu bir tencereye alıp iyice çırptıktan sonra ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişiltihap. Ocaktan almadan birkaç dakika önce tereyağını ve vanilyayı ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebinin kabuk bağlamaması için arada bir mikserle çırparak ılınmaya vazgeçin.
30×20 cm ’lik dikdörtgen bir tepsiyi önce fırça ile yağlayın, sonra da 2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi serpin. Üzerine ılınan muhallebiyi eşit dağılacak şekilde dökün. Spatula ile düzleştirin. Karışımı buzdolabında yarım saat bekletin.
Ayrı bir tencerede sosu için tüm malzemeyi çırpın. Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişiltihap. Ocaktan alıp, arada bir çırparak ılınmaya vazgeçin. Pelte ılınınca buzdolabında soğuttuğunuz muhallebinin üzerine dökün. Spatula ile eşit dağılacak şekilde dağıtın ve buzdolabında 4 saat bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı bıçak takviyeyi ile eşit ölçüde kare parçalara bölün. Kare parçaları üst üste iki kat olacak şekilde servis tabaklarına alarak servis yapın.