Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Vişne Marmelatlı Puding Yapımı

Vişne Marmelatlı Puding Yapımı

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı ılık süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz vanilya

Üzeri İçin

  • Vişne Marmelatı
  • Antep fıstığı, ceviz, fındık veya Hindistan cevizi

Yapılışı

 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı tencere içerisinde eritilir.
  • Üstüne 2 tepeleme yemek kaşığı un ilave edildikten sonra, unun kokusu çıkana dek karıştırılarak kavrulur.
  • Daha sonra, 2.5 su bardağı ılık süt ve 5 yemek kaşığı toz şeker eklenerek, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Pudingin üstü göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve üstüne 1 paket toz vanilya eklenerek, mikser ile 2-3 dakika iyice çırpılır.
  • Hazırlanan puding, küçük kaselere eşit şekilde paylaştırılır. Buzdolabında birkaç saat bekletilir ve servis tabağına ters halde çıkarılır.
  • Üzerine marmelat eklenip istenildiği gibi süslenerek servis yapılabilir. Afiyet olsun.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın