Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, şekerle birlikte ocakta yoğunlaştırın. Su hiç kalmayacak şekilde vişnelerin suyunu çektirin.
Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı:
Un ve margarini birlikte harmanlayın. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı hamura iyice karıştırın.
Tezgaha un serperek hamuru yoğurmaya devam edin.
Hamur pürüzsüzleşince streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamurunuzu çıkarıp avuç içi büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın.
Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyun ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirin.
Üzeri fazla renk almadan önceden 160 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.