Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vezirparmağı Tatlısı Tarifi

Vezirparmağı Tatlısı Tarifi

Vezirparmağı Tatlısının hamurunu Tulumba tatlısının hamuru ile de yapabilirsiniz, bazen hamuru artı yaparım, benzer hamurdan 1 tepsi tulumba tatlısı, 1 tepsi Vezirparmağı Tatlısı, 1 tepsi de Bayan göbeği Tatlısı yapar fırına atarım. Bunu genellikle bayram hazırlıklarında yaparım. Aynı hamurdan halka tatlısıda yapılabilir. Bu Osmanlı mutfağından günümüze gelen tatlıyı, severek yapacağınıza eminim. Osmanlı mutfağında tatlının yeri fazla önemliydi sanırım, dünya mutfağına göre tatlı çeşitliliğimiz çok pozitif, osmanlı mutfağından günümüze taşınan tatlar arasında, hoşaflar, bol değişik reçeller, macunlar bulunmaktadır. böylece varlıklı bir mutfağımız var ancak, bu lezzetler aralarında sütlaç, tavuk göğsü, kazandibi, meyve tatlıları Vezir parmağı, bayan göbeği, farklı alanlara yönlendirilmiş şekillerde hazırlanan helva tariflerini sayabiliriz. 1800 yüzyılda ve 19. yüzyılda basılan yemek yemek tarifleri kitaplarına baktığınızda tatlı tariflerinin epey yer aldığını görürsünüz. Bu da atalarımızın tatlıya çok düşkün olduğunun bir kanıtıdır. Sitemizi sık kullanılanlara ekleyerek ilerleyen zamanlarda videolu tatlı tarifleri eklendiğinde birincil siz farkında olabilirsiniz. Eee o zaman tatlı yiyelim, tatlı konuşalım lafı artı uzatmadan Vezirparmağı Tatlısının Tarifine geçelim. Şimdiden size basit gelsin diyelim ve sağlık durumu bal olsun, efendim

Vezirparmağı Tatlısı için zorunlu Malzemeleri

8 çorba kaşığı un,
100 gram sade yağ,
4 tane yumurta,
750 gram toz şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı vanilya,
5 su bardağı zeytin yağı,
yeteri kadar su.

Vezir Parmağı Tatlısı Nasıl Yapılır

• Sadeyağ, un ve 1,5 kadeh su ile “Bademli Hamur Tatlısı”nda anlatılan şekilde “Hamur” yapılır.
• Hamur ateşten alındıktan sonra birazcık soğuması beklenir. Daha Sonra yumurtalar ve vanilya ilave edilir. İyice yoğrulur.
• Yoğrulduktan sonradan “ceviz” büyüklüğünde parçalar koparılır. Hafifçe zeytinyağı sürülmüş avuç içinde “sürükleyici yuvarlaklar” yapılır. Yuvarlakların üzerinde çatlak kalmamalıdır.
• Yuvarlaklar başparmağın üstü ile hafifçe vurularak ısıtılır.
• Zeytinyağı hafifçe kızdırılır. 4 tanesine konur.
• Orta hararetli ateşte, tavayı sallaya sallaya kabartılır. Sonradan ateş biraz daha açılır. Pembeleşinceye değin kızartılır.
• Tencereye şeker ve 4 kadeh su konur, limon suyu ilave edilir. Hamur tatlılarında kullanılan “Kıvamlı Şurup” yapılır.
• Kızaranlar şuruba atılır.
• 2’nci grup hamurlar kızartılmadan önce yağ soğutulur.
• Daha Sonra yukarıda anlatıldığı şekilde diğerleri de kızartılır.
• Şurubunu çeken tatlılar servis tabağına alınır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın