Malzemeler
Kızartmak için
Şerbet için
Tatlınızı hazırlarken kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına itina gösterin. Huysuz takdirde hamurlar dağılır, kızarma işlemi sırasında şekilleri bozulabilir. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Tereyağı, şeker ve tuzu ek edip kaynatın. Kaynayınca üzerine unu ek edip aralıksız karıştırarak 4 dakika pişirin. Ocaktan alıp bir bir yumurtaları ilave ederek karıştırın. Son olarak nişastayı ekleyin. Hamurdan ufak parçalar koparıp elinizle parmak şekli verin. İyice kızdırdığınız gündöndü yağında kızartın. Kızarttığınız tatlıların üstüne ılık şerbeti döküp 1 saat dinlendirin. Servis yapın.