Malzemeler
– ½ paket Sana
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
– ½ su bardağı yoğurt
– 1 adet yumurta
– 1 çay kaşığı tuz
– 1 su bardağı ceviz
– 4-5 su bardağı un
– 1 paket kabartma tozu
– Birkaç damla limon suyu
– Şerbeti
– 3 su bardağı şeker
– 3 su bardağı su
– Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
1. Ceviz ince ince dövün. Sana yağını küçük bir tavanın içinde eritip, soğutun.
2. Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırdıktan sonra şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Şerbeti ateşten indirmeden önce içine bir kaç damla limon suyu sıkıp, şerbeti kestirin.
3. Derin bir kâsenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı, zeytinyağını, margarini, yoğurdu, limon suyunu, tuzu, unu, kabartma tozunu koyup, yoğurun.
4. En son olarak hamurun içine ince dövülmüş cevizi ekleyip yoğurun. Kıvamına gelen hamuru eşit bezelere ayırın. Bezeleri hafif unlanmış tezgâhta yoğurup, parmaklarınızın uçlarını kullanarak rulo açın. Rulo hamuru keskin bir bıçak kullanarak verev şeklinde kesin.
5. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında tatlıyı pişirin.
6. Tatlının üzeri kızarınca fırından çıkarıp, üzerine sıcak şerbeti gezdirip, çektirin.
7. Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletip, soğuk olarak servis edin.