1 ’er çay kaşığı kimyon, kuru köri, pul biber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Servis için:
1 demet semizotu
2 su kadehi yoğurt
Vejeteryan Pide Kebap Nasıl Yapılır?
Bayat pideyi derin bir kabın içine alın ve üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Pide yumuşayana kadar suda bekletin.
Yumuşayan pidenizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
Üzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra üzerine salçaları, tuzu ve baharatını ilave edip iyice yoğurun. Köfte hamurundan bilye büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Tavada zeytinyağını ısıtıp köfte toplarını kızartın. Kızartma harekâtı bittikten sonra aynı tavanın içine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ilave edip tatlandırın ve evvelden kızarttığınız köfteleri bu yağda hafifçe çevirerek karıştırın.
Yıkanmış besili otlarını süzme yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın. Üzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz ufak köfteleri yerleştirip servis yapın.