Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vejetaryen Güveç

Vejetaryen Güveç

Vejetaryen Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 300 gr dondurulmuş taze fasulye
  • 5 domates
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Vejetaryen Güveç Nasıl Yapılır?

Hafif yemek yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcan ve kabakların uçlarını temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri soyup ince halkalar biçiminde dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip ince halka biçiminde dilimleyin. Patatesleri soyup küp doğrayın. Taze fasulyeleri ortadan ikiye belirlenmiş.

Hazırladığınız tüm sebzeleri sırasıyla 4 güveç kabının içine kat kat yerleştirin. Üstüne tuzlu ve karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatıp 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın