Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…
Havuçları ve kabağı atayıp çeper biçiminde doğrayın. Balkabağını da aynı biçimde doğrayın. Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın.
Soğanı atayıp kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Baharatı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Köftelik bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerine 1 kadeh kaynar suyu dökün. 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin. Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın. Hemen servis yapın.