Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Vejetaryen Bulgur Pilavı

Vejetaryen Bulgur Pilavı

Vejetaryen Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zencefil kıyılmış
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 havuç
  • 1 kabak
  • 200 gr karnabahar
  • 200 gr brokoli
  • 200 gr bal kabağı
  • 1 su kadehi haşlanmış nohut
  • 2 su kadehi köftelik bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 1 su kadehi sıcak su

Vejetaryen Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım…

Havuçları ve kabağı atayıp çeper biçiminde doğrayın. Balkabağını da aynı biçimde doğrayın. Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın.

Soğanı atayıp kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Baharatı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Köftelik bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerine 1 kadeh kaynar suyu dökün. 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin. Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın. Hemen servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın