Ay çekirdeklerini ufak bir tavada, kahverengiye dönene kadar, yağsız biçimde çevirin. Havuçları soyun ve rendeleyin. Soğanı soyun ve ince ulusalar halinde kesin. Ispanağı yıkayıp suyunu iyice süzün.
Zencefili bir kaba alın. Peynir, yoğurt, limon kabuğu ve hardalı da zencefile ilave edip karıştırın. Sandviç ekmeklerini enine ikiye ayrılın. Tabanına hazırladığınız karışımı paylaştırın. Ispanak yapraklarını üzerine yerleştirin. Havuç, doğranmış kapya biberi ve soğanı karışımın üzerine yerleştirin. En üste ay çekirdeklerini serpin.
Tuz, biber ve kekiği serpiştirin. Ekmeklerin öteki yarılarını üzerine kapatıp servis yapın.
Dilerseniz, hafifliği ile öğrenilen perhiz sandviç tarifini de sınayabilirsiniz.