Vegan Faslı Mermer Bisküvi Snickers (Çikolata Süt Reçeli Kendin Yap) Apayrı Tarifi Nasıl Yapılır?
Daha çabuk olması için hazır süt reçeli ve çikolata alınabilir (ben mari usulü ile eritilir), ama market ürünü almamaya dikkat ediyoruz. Bu tarifi bidaha yaptığınızda inanın daha hızlı yaparsınız.
Öncelikle süt reçelini hazırlıyoruz, çünkü soğuması gerekiyor. Bir tencerede kremayı ve tereyağını yüksek ateşte ısıtıyoruz.
Kaynayacakken köpürür gibi oluyor, hemen kısık ateşe alıyoruz ve 25 dakika ocakta bekletiyoruz. 10 dakikada bir karıştıralım. 25 dakika geçince altını kapatalım ve soğumasını bekleyelim. Ilıyınca buzdolabına alıp orada soğutalım.
Bisküvi malzemelerini karıştıralım. Önce paket bisküvileri mutfak robotunda çekelim. 10 ila 15 saniyede oluyor ve bir tabağa alalım.
Sonra fıstığı da çekelim yine 10 – 15 saniyede. Pudra gibi toz halinde olmasın. Biraz iri kalması daha güzel. Kahve değirmende cacao nibsi çekelim. Toz haline gelmeli.
Tüm bisküvi malzemelerini bir kalıpta spatula yardımıyla karıştıralım. Sonra soğumuş süt reçelini ekleyip karıştıralım.
Alternatif süt reçeli sütle de yapılabilir: 2 bardak taze günlük süt (İçinde e_numarası olmayan), yarım su bardağı kadar bal ve 1 tepeleme yemek kaşığı tapioca nişastası gerekli.
Bunları yüksek ateşte pişirip, kaynayıp köpüklenince kısık ateşte yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Biraz soğuduktan sonra buzdolabında soğutup ondan sonra kullanıyoruz (Bisküvi malzemelerine katıyoruz)
Tepsiye altına biraz su serptiğimiz yağlı kağıdı seriyoruz. Üzerine bu bisküvi karışımını koyuyoruz. Bir bardak yardımıyla düzleştirebiliriz. Bardağın yan kısımları gelecek şekilde üzerinde yuvarlayarak.
Şimdi çikolatayı hazırlayabiliriz bir tencereye mesela 2 bardak su koyabiliriz. Üzerine resimde gördüğünüz üzere bir cam kase koyabilirsiniz. Önemli olan yeterince yüksek olup kaynayan suya değmemesi.
Cacao butter ’dan 2 yemek kaşığı ekliyor ve yüksek ateşte eritip kısık ateşe alıyoruz.
Sonra cacao tozunu ekliyoruz ve 1 çimtik/çay kaşığın ucu kadar tuz 5 yemek kaşığı agave şurubu ve 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz.
Bu karışım eridikten sonra hafif bekleyip (ılık olması için) tepsideki bisküvi üzerine sürüyoruz.
Bunu buzdolabında 1 saat bekletiyoruz ki kurusun ve tepsidekini ters çevirelim. Böylece alt kısmına da çikolata sürebiliriz.
Yine 1 saat bekletelim ve çıkarınca buzdolabından küçük dilimler halinde keselim. Derin dondurucuya koyarsak daha çabuk olur. Hem çevirip diğer tarafına çikolata sürmek için daha az beklemiş oluruz.
Baklava dilimi şeklinde keselim ve servis edelim🤗 Afiyet olsun! 💓.