Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Varakkaak

Varakkaak

Varakkaak Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su kadehi un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kadehi çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su kadehi pekmez
  • 3 su kadehi su
  • 50 gr margarin

Varakkaak Nasıl Yapılır?

  • Hamur için elenmiş un ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı suyu ilave edin.
  • Pürüzsüz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top biçiminde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika bekletin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yuvarlak biçiminde açın. Minik kareler biçiminde kesip pak bir bezin üzerine aktarın.
  • Elde ettiğiniz kare hamurları kurumaları için oda ısısında yarım saat bekletin.
  • Pekmez, üç su kadehi su ve margarini derin bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca hamurları tencereye ilave edin.
  • 15 dakika pişirip süzün ve servis tabağına aktarın. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı ve çekilmiş ceviz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın