Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g bütün yağlı keçi sütü
  • 300 g taze krema
  • Bir fiske tuz
  • 60 g şeker
  • 1 adet vanilya çubuğunun çekirdekleri
  • 20 g süt tozu
  • 4 büyük yumurtanın sarısı

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye süt, şeker, krema, tuz ve vanilyayı koyarak kaynama noktasına yakın ısıtın. Kaynatmayın
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri rengi samani olup havalanıncaya kadar 2 dakika vakitle el mikseriyle karıştırın.
  • Isınan sütü incecik ip gibi yumurtalı karışıma akıtın ve bu operasyonu yaparken ara vermeden mikserle süratlice karıştırın.
  • Tamamını karıştırdıktan sonra tencereyi tekerrür ocağa alın ve bu harekâtları seri bir biçimde süratlice yapmanız çok ehemmiyetli orta ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika vakitle karıştırmaya devam edin. Hemen koyulaşması gerekli ve içindeki yumurtanın kesilmemesi için netlikle kaynatmamanız gerekmektedir.
  • Ocaktan alın ve süt tozunu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. 
  • Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra soğuk su dolu bir kabın içinde karıştırarak soğutun ve kapaklı bir kaba alarak 8 saat vakitle buzdolabında bekletin.
  • Limon sos için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alarak orta ateşte koyulaşana kadar takribî 2 dakika vakitle karıştırarak pişirin.
  • Daha sonra tereyağını ilave ederek karıştırın ve 8 saat vakitle buzdolabında bekletin.
  • Dondurma karışımını ve limon sosunu dondurma cihazına boşaltmadan evvel blender ’la iyice karıştırın. Varsa dondurma cihazına boşaltarak çalıştırın.
  • Bu müddet cihaza göre değişmekle beraber takribî 30-40 dakika kadardır. Bu müddet sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat vakitle buzlukta bekletin.
  • Dondurma aygıtınız yoksa hazırladığınız dondurmayı ağzı sıkı kaba alarak 8 saat vakitle buzlukta bekletin. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu operasyonu dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kere tekrarlayın.
  • Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.

ŞEFİN NOTU

  • Kavun tadını beğenenler için vanilyalı keçi sütlü dondurma minik kavunlar içinde servis edilebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın